2017-10-28 | RCS1 – The Wild Rovers 1 | 43-10

Rugby Club Spakenburg weet weer te winnen.

In de ochtend gingen de jeugdleden op pad naar een toernooi in Driebergen. De benjamins hadden 3 wedstrijden gespeeld en allemaal verloren. De Mini’s brachten het er beter vanaf en wisten zelfs de finale te bereiken die helaas werd verloren.

In de middag was het de beurt aan de senioren die afgelopen zaterdag thuis tegen DRC the Wild Rovers uit Doetinchem mochten spelen.

Na 8 minuten was het the Wild Rovers die de openings try wisten te benutten. Meteen daaroverheen kwam Spakenburg met het antwoord en benutte de conversie wat de stand bracht op 7-5. De wedstrijd ging gelijk op. Totdat Spakenburg in de 31e minuut wist te scoren en daarna in de 36e en de 38e minuut nogmaals de try lijn wisten te bereiken wat de ruststand bracht op 24-5.

Gedurende de tweede helft duurde het weer even voordat de try lijn werd gevonden. Beide teams kregen meerdere kansen die vlak voor de lijn werden tegen gehouden. Spakenburg wist weer meerdere keren te scoren wat de stand in de 70e minuut bracht op 36-05. In de laatste 10 minuten werd er door the Wild Rovers nog hard gestreden. In de 77e minuut wisten ze door de verdediging van Spakenburg te breken en te scoren. Uiteindelijk wist Spakenburg in de 80ste minuut nog even de stempel te drukken en bracht hiermee de eindstand op 43-10.

“08 00-05 The Wild Rovers
“10 07-05 Evert van Bochove, conv Wouco de Graaf
“31 14-05 Jonathan van Kleij, conv Wouco de Graaf
“36 19-05 Evert van Bochove
“38 24-05 Jacco Molenaar
“64 29-05 Evert van Bochove
“66 36-05 Jonathan van Kleij, conv Wouco de Graaf
“70 41-05 Mark Schutte