▼ Vorige wedstrijd Dames 1

▼ Volgende wedstrijd Dames 1

2013-11-23 | RCS – AAC1 | 24-24

Spakenburg pakt bijzondere punten

2013-11-23_RCS-AAC1_24-24_IMG_0868Vandaag had Spakenburg de lastige taak het op te nemen tegen de koploper AAC1 uit Amsterdam. De eerste competitiewedstrijd werd op 7 september uit in Amsterdam verloren met 62-0.

Na vorige week net verloren te hebben van Haarlem kon Spakenburg de punten goed gebruiken.

Spakenburg begon goed aan de wedstrijd al speelde AAC een goede eerste helft. Na 6 minuten schoten ze een penalty tussen de palen en ook in de 22, 30e en 35e minuut scoorde AAC try’s en benutte alle conversies.
Spakenburg bleef in zichzelf geloven en bleef aanvallen. In de 39e minuut was het Jan de Boer die net voor rust een knappe try scoorde.

Ruststand 05-24

2013-11-23_RCS-AAC1_24-24_IMG_0871Ook na rust speelde Spakenburg een lekkere wedstrijd. 5 minuten na rust scoorde Laurens Rouvoet een try waarna het verschil nog 14 punten was. Spakenburg bleef druk zetten en AAC speelde voornamelijk op eigen helft.
Jan de Boer scoorde in de 56e minuut zijn 2e try en Rikkert de Jong schoot de conversie tussen de palen. Hierna was het verschil nog 7 punten.
AAC slaagde er keer na keer in Spakenburg op de trylijn te stoppen en de tijd tikte weg. Spakenburg kreeg meerdere malen een 5 meter scrum maar kreeg de bal niet over de trylijn. In de laatste seconde van de wedstrijd waren het Akini Ross en Gert Jan Berghuis die de bal samen over de achterlijn drukte. Met een verschil van slechts 2 punten kreeg aanvoerder Sven Bulens de lastige taak om de laatste 2 punten te pakken door de bal tussen de palen te schieten wat hem lukte.

Eindstand 24-24

AAC scoorde 3 try´s en krijgen 2 punten omdat zijn de bonuspunt missen.
Spakenburgscoorde 4 try´s en krijgt er door de bonuspunt 3 punten bij.