De Geschiedenis van Rugbyclub Spakenburg

De rugbyclub was in 1981 , 1987 en 1993 op sterven na dood, doordat er spelers stopten geblesseerd waren kon men geen team op de been brengen voor een competitie duel, maar onze “moederclub” Hilversum had steeds maar enkele spelers over zodat er toch gespeel worden. Dit is het nadeel van rugbyclub Spakenburg de basis is vrij klein met gemiddeld 30 spelende leden . Dankzij een harde kern bestaan wij nog steeds mede doordat er een hecht vriendschap verband is.

Dit is merkbaar in ons clubhuis waar het altijd gezelligheid troef is en waar tevens de sportieve prestaties niet uit het oog verloren worden.

Verder is de Rugbyclub Spakenburg uniek omdat het de enigste vereniging in Nederland die om principiële redenen niet op zondag speelt. De club is erg flexibel . Op elke dag van de week heeft men al eens een competitie duel gespeelt. Door onze perfecte lichtinstallatie is dat mogelijk. Ook ontvingen wij in de af gelopen jaren meer dan 100 buitenlandse rugby teams die we altijd gastvrij ontvangen. Een lekkere pot rugby spelen met daaraan gekoppeld een perfecte derde heft.

De eerste gasten waren de Londense Centauers die op 20 maart 1982 ons sportpark bezochten, en waaraan we nog steeds goede herinneringen hebben.

Met Heinen & Hopman heeft de rugbyclub een top sponsor in huis , Alle spelers zijn verrast met een compleet nieuwe outfit voorzien van reclame op de shirt. Verder organiseerde de rugbyclub Spakenburg ieder jaar het traditionele Heinen & Hopman toernooi waaraan binnen en buitenlandse clubs aan mee deden . Dit is de laatste jaren veranderd in het Oranje Buurt Vrienden toernooi op 29 april. Het is altijd een groot feest met na afloop muziek en voor iedere deelnemer gratis gebakken vis.

Zoals uit het verhaal blijkt leeft en bruist de rugbyclub Spakenburg weer als vanouds en hopen we door te kunnen gaan zodat we nog veel in positieve zin van ons kunnen laten horen.

Heb je thuis nog oude foto’s die zeker de moeite waar zijn om aan deze site toe te voegen, schroom niet mail ze naar webmaster@rugbyclubspakenburg.nl