2018-04-21 | RCS1 – The Pigs | 54-36

Een warme en zonnige dag afgesloten met winst voor RC Spakenburg

De jeugd startte de ochtend met een toernooi in Driebergen bij de Pink Panthers waar de jeugd van Spakenburg mee samengevoegd is. Ondanks het mooie weer wisten de Benjamins 1 maal te winnen en de Mini’s kwamen niet verder dan een gelijkspel en werden de overige wedstrijden van beide teams helaas verloren. Wel wist de Spakenburger Lars de Boer zijn eerste wedstrijd try te scoren.

In de middag mochten de senioren thuis aan de slag tegen The Pigs uit Arnhem. Uit werd deze wedstrijd na een spannende strijd net aan verloren met 19-15. Met die eindstand nog in het achterhoofd wist Spakenburg in de 2e minuut door een snelle actie in de lijn door te breken en scoorde Richard Wind vrij vlot na de kick-off wat inclusief de conversie de stand al op 7-0 bracht.

Tot aan de 25e minuut waren The Pigs regelmatig te vinden op de helft van Spakenburg maar wist Jonathan van Kleij 1 minuut nadat hij het veld in kwam meteen te scoren en de stand uit te breiden inclusief de conversie van Wouco de Graaf naar 14-00. Maar nog geen 5 minuten later waren het The Pigs die met een antwoord kwamen en hiermee de ruststand op 14-07 werd gezet.

In de tweede helft gingen de acties over en weer. The Pigs fysiek maar ook in de scrum erg sterk speelde veel op de voorwaartsen en wisten in de 45e minuut, de score op 14-12 neer te zetten. Waarna Evert van Bochove weer antwoorden en de score uitbreidde naar 21-12. Nog geen 2 minuten later waren het The Pigs die in de 52e minuut weer wisten te scoren en de stand dichterbij brachten met 21-17. Op dat moment had het nog alle kanten op kunnen gaan.

Daarna wist Spakenburg in 20 minuten tijd 5 maal achter elkaar te scoren en hiermee de stand veilig te stellen op 54-24. In de laatste paar minuten van de wedstrijd verslapte Spakenburg en wisten The Pigs nog tweemaal te scoren waarmee de definitieve eindstand op 54-36 uitkwam.

RC Spakenburg staat op dit moment derde in de competitie en zal aankomende zaterdag uitspelen tegen de nummer 4 RC Wageningen. Daarna zal het seizoen op zaterdag 12 mei af worden gesloten met een thuiswedstrijd tegen de Wallaby’s uit Venlo.